IPON Awards Jury

Louis Hilgers– voorzitter

www.educos.nl | www.ictnieuws.nl | www.internetwoordenboek.nl |
www.sms-taal.nl | www.grassrootscuracao.com | www.boektweepuntnul.nl

Initiatiefnemer / hoofdredacteur OnderwijsICTnieuws.nl. Samensteller van het internetwoordenboek (boek en website) en het SMS-taal zakwoordenboek. Daarnaast uitgever (Educos) en betrokken bij de nieuwsbrieven en dossiers van Kennisnet – uitgever Mediawijzer.
BoekTweePuntNul – over Social Media, Web 2.0 en Webtools een crossmediale publicatie op basis van co-creatie en crowdsourcing onder Creative Commons licentie. Zie ookHandboekTweePuntNul.

twitter.com/louishilgers twitter.com/onderwijsict
Winnaar SIDN Awards 2011 – categorie De Kracht van het Netwerk

Tessa van Zadelhoff

www.warempel.nl|www.boektweepuntnul.nl|www.ictnieuws.nl

Onderwijskundig ict-coördinator (bovenschools) bij de stichting Prodas. Met haar eigen onderneming Warempel geeft zij workshops over het gebruik van ict en (sociale) media en 21st century skills binnen het onderwijs. Tessa is mede- initiatiefnemer van BoekTweePuntNul, werkt als (web) redacteur voor onder andere Kennisnet, Vives, en onderwijsictnieuws.nl Tevens ontwikkelt zij lesmateriaal.

@warempel

Innovatie Teachers award- extending learning beyond the classroom- Global Forum Partners in Learning Microsoft, november 2011
Winnaar SIDN Awards 2011 – categorie De Kracht van het Netwerk

Ramon Wieleman

2018.ipon.nl

Ramon Wieleman is als communitymanager van het platform IPON verantwoordelijk voor het online platform IPON en het vakblad Vives. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het jaarlijkse Vives-[w]appboekje, – workshopgids, -website en -nieuwsbrief.

@VivesMagazine

 

Joop van Schie

Joop van Schie is Educatief Technoloog en sinds 1982 werkzaam als docent en beleidsmedewerker in het MBO. Verkent sinds 1993 de mogelijkheden die het Web aan docenten biedt om onderwijsleerprocessen in te richten en te begeleiden. Verkent, beschrijft en becommentarieert de uitkomsten van onderwijskundig onderzoek binnen- en buiten Nederland en is voortdurend op zoek naar inzichten, werkwijzen en middelen die leren aantrekkelijker maakt. Hij heeft naast een parttime betrekking bij het Albeda College het zelfstandig Onderwijskundig Adviesbureau Cocon te Rotterdam.

 

John Leek (adviseur IPON Mediawijzer.net Award)

John is hoofd Onderwijs en Mediawijsheid bij Beeld en Geluid in Hilversum. Hij studeerde onder meer aan de experimentele lerarenopleiding van de VU, de hogere kaderopleiding Onderwijspedagogiek HvA en onderwijskunde aan de UvA. Specialisatie was hier opleidingstechnologie en mediadidactiek waarmee hij in 1994 verantwoordelijk werd voor de ontwikkeling van het gehele educatie- en onderwijsaanbod van newMetropolis, nu NEMO. Sinds 2000 is hij medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de media experience van Beeld en Geluid en is verantwoordelijk voor het gehele educatieve- en onderwijsaanbod. Sinds 2006 is hij als mede-kwartiermaker verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van het landelijk expertisecentrum Mediawijzer.net.

Het sturing geven aan kennisontwikkeling in online netwerken en de rol van audiovisuele media hierbij, als manier om álle vormen van leren te faciliteren en innovatie mogelijk te maken, hebben zijn belangstelling. www.twitter.com/johnwmleek