Switch

1986

We schrijven het jaar 1986. De wereld klimt langzaam op uit de economische crisis, Microsoft gaat naar de beurs, Apple komt met de Mac Plus, koningin Beatrix opent de Deltawerken en twee Saxion-studenten hebben een computer nodig voor hun opleiding. Die maken ze zelf, op hun zolderkamer. De eerste Switch-computer is een feit, en hij blijkt zo goed dat vele Saxion-studenten er één bestellen. Switch is dan geen hobby meer, maar een serieus bedrijf. Ook de zakelijke markt ziet dat Switch-computers uitblinken in hun prestaties, en haakt aan.

STUDENTEN

De kracht van die twee jonge studenten, die samen met hun bedrijf volwassen werden? Ze bewogen mee met de omgeving en met de technologische ontwikkelingen die zich in een rap tempo bleven opvolgen. Ze zagen in dat een computer slechts een instrument is dat pas waardevol wordt als mensen het slim inzetten. Dat lieten ze ook aan hun klanten zien.

Switch ontwikkelde zich door de jaren. Het bedrijf bleef hard- en software leveren, maar werd daarnaast steeds meer adviseur: hoe zet je deze middelen in om je organisatie optimaal te ondersteunen en je doelen te bereiken. Het bedrijf groeide gestaag en heeft inmiddels meer dan honderd medewerkers.

Hoeveel er ook veranderd is, de ziel van ons bedrijf blijft hetzelfde: we willen uitblinken in wat we doen en eindgebruikers een platform bieden waarop ze kunnen excelleren. Anno nu leveren we dan ook alle diensten en producten die nodig zijn om op een goede, veilige en creatieve manier digitaal informatie te verzamelen en uit te wisselen.

TOEKOMST

Switch heeft een zekere toekomst. IT zal immers belangrijker worden dan ooit. Maar wat we over pakweg 10 jaar doen? Een goede vraag. Natuurlijk zijn we dan nog steeds IT-specialisten die ervoor zorgen dat eindgebruikers en organisaties optimaal kunnen werken. Op wat voor manier en met wat voor middelen willen we heel bewust nog niet compleet invullen. We bewegen mee met de ontwikkelingen, net zoals de oprichters deden. Dat is de sleutel tot het Switch-succes.