ParnasSys

ParnasSys is powered by Topicus

Innovatieve ICT-dienstverlener in het onderwijs

Topicus is van mening dat elke leerling en student in het onderwijs recht heeft op zijn eigen leerroute. Dit kan alleen ontstaan als er gewerkt wordt in adaptieve educatieve applicaties die bij elkaar worden gebracht in een overzichtelijke omgeving. In het school informatie systeem wordt de leerling gevolgd vanuit een compleet plaatje; resultaten, sociaal emotioneel, manier van leren en de creativiteit. De leerkracht blijft de spil in het leerproces waarbij de verschuiving meer naar coachen en begeleiding gaat dan het overbrengen van de theorie. Door moderne apps worden ouders, leerlingen, studenten en docenten bij elkaar gebracht.

 Marktleider op het gebied van leerlinginformatiesystemen

Topicus ontwikkelt en onderhoudt moderne webapplicaties voor leerlingadministratie in de gehele onderwijsketen, van PO tot en met WO. Met ruim 1,7 miljoen leerlingen verdeeld over alle onderwijssectoren is Topicus marktleider op het gebied van leerlinginformatiesystemen.

Topicus bouwt voort op een jarenlange historie in het onderwijs. Sinds Topicus in 2004 met ParnasSys op de markt kwam, hebben we een leidende rol in de ontwikkeling van moderne web-applicaties voor leerlingenadministratie. Op dit moment maken zo’n 5100 van de 7156 basisscholen in Nederland gebruik van ParnasSys. De gegevens van bijna 1 miljoen van de 1,6 miljoen basisschoolleerlingen in Nederland worden op dit moment vastgelegd en up-to-date gehouden met behulp van ParnasSys en deze aantallen groeien nog steeds.

Niet alleen in het primair onderwijs, maar in de gehele onderwijsketen is Topicus.Education actief. In 2006 kwam Somtoday (VO) op de markt, twee jaar later EduArte (MBO) en Alluris (HO). Deze applicaties worden dagelijks door tienduizenden medewerkers van scholen en honderdduizenden leerlingen en studenten gebruikt.

Ook is Topicus sinds 2013 actief in de kinderopvang. Via de oudercommunicatie-software van Digdag blijven ouders gedurende de dag op de hoogte van de activiteiten van hun kinderen. Meer dan 350 vestigingen van Partou gebruiken Digdag met grote tevredenheid als “Mijn Kind”.