IPON Awards 2018

De IPON awards stimuleren het bedrijfsleven om producten te vernieuwen en te verbeteren.
Met behulp van de Awards kan het onderwijs op een originele manier kennismaken met leveranciers en digitale schoolborden, e-learning, educatieve software, ict – beheer, outsourcing en veel meer. Het vakblad Vives, besteedt het gehele jaar door aandacht aan de winnaars van de IPON Awards.

De IPON Awards worden geïnitieerd rondom alle gebieden van ICT binnen het onderwijs, te beoordelen op gebruik, originaliteit, ontwerp, toegankelijkheid en prijs. De professionele en onafhankelijke jury maakt de genomineerden bekend, hierna worden ze verder beoordeeld.

 

De  categorieën

1. IPON – innovatie van het leren Award PO

2. IPON – innovatie van het leren Award VO

3. IPON – innovatie van het leren Award MBO

4. IPON – Gewoon Speciaal Award

5. IPON – organisatie van het leren Award

6. IPON – Start-up Award

7. IPON – stimulerings Award

8. IPON / Mediawijzer.net Award

 

De Mediawijzer.net Award

De Mediawijzer.net Award wordt toegekend aan een onderwijs brede, innovatieve en mediawijze oplossing voor een complex probleem. Gebruikers leren door het product of de dienst op een positieve manier met media om te gaan en werken hierbij samen met hun opvoeders en/of leerkrachten of met elkaar. Daarnaast is het product toekomstbestendig en kan dus nog jaren mee.

Het expertisecentrum Mediawijzer.net heeft tot doel mediawijsheid in alle lagen van de bevolking te bevorderen, met speciale focus op de jeugd tussen 10 en 14 jaar.

Mediawijzer.net is een netwerkorganisatie waarin meer dan 1000 organisaties, bedrijven en instellingen die actief zijn op het gebied van mediawijsheid, zijn aangesloten. De netwerkpartners bieden voorlichting, lesmateriaal, workshops, handboeken, projecten en doen onderzoek naar mediawijsheid onderwerpen.

Met de IPON Mediawijzer.net Award wil het expertisecentrum haar partners en organisaties van buiten aansporen mediawijze producten en diensten te ontwikkelen.