Bendoo Arduino Box

Ontvang een gratis techniekpakket tijdens IPON 2018 om te leren programmeren!

Duizenden techniekpakketten beschikbaar gesteld om basisschoolleerlingen klaar te maken voor de digitale toekomst

Het onderwijs verandert razendsnel en de technologische innovaties volgen elkaar in rap tempo op. De nieuwe regering onderkent deze verandering door digitale geletterdheid in 2019 wettelijk te verankeren in het nieuwe onderwijscurriculum.

Dit initiatief wordt toegejuicht en extra kracht bijgezet door het bedrijfsleven, dat graag wil meehelpen om deze doelstelling te bereiken en kinderen digitale vaardigheden bij te brengen. Dankzij een unieke samenwerking van Reshift Digital, Creative Kids Concepts (CKC) en SIDN ontvangen de 2.700 basisscholen die zijn aangesloten bij CKC, gratis het lespakket Bendoo Arduino Box. Hierdoor hopen de drie organisaties meer kinderen enthousiast te maken voor techniek en technologie. Alle aangesloten basisscholen kunnen op de IPON 2018 onderwijsvakbeurs (7 en 8 februari 2018) deze nieuwe techniekbox gratis afhalen op de stand van De Techniek Torens!

Je eigen stoplicht programmeren is kinderspel

Met de box leren kinderen op een leuke en interactieve manier de basisprincipes van technologie en programmeren. De Bendoo Arduino Box is gebouwd rond de microcomputer Arduino en bevat een compleet lesprogramma van acht lessen (inclusief docentenhandleiding), dat is samengesteld door de onderwijsexperts van Creative Kids Concepts.

Met het techniekpakket leren kinderen eerst hoe een computer precies werkt. Aansluitend ontdekken de leerlingen hoe ze zelf een volledig geautomatiseerd project, zoals een digitale piano, een verkeerslicht of een automatisch plantbewateringssysteem kunnen maken en programmeren. “We willen het plezier van iets maken en de werking van technologie laten zien en hopen zo kinderen enthousiast te maken voor techniek,” verklaart initiatiefnemer Ramon Wieleman van Reshift Digital. “Als de eerste lampjes gaan branden en de bliep-geluiden klinken, zie je de ogen van de kinderen oplichten. Het leuke van dit maakonderwijs is dat kinderen spelenderwijs leren en dit ook aan elkaar doorgeven.”

Het lesmateriaal van de Bendoo Arduino Box sluit naadloos aan bij de doorlopende leerlijn van De Techniek Torens over Wetenschap & Technologie. Kinderen werken hierbij zelfstandig in kleine groepjes. Dat maakt de lessenserie heel eenvoudig inzetbaar voor iedere leerkracht.

Straks kan ieder kind programmeren

“Om de innovatiekracht van Nederland te waarborgen, is het van groot belang dat kinderen naast gebruikers, ook makers van digitale technologie worden. Het is aan ons – het bedrijfsleven – om deze generatie hiervoor klaar te stomen”, aldus Ramon Wieleman van Reshift Digital. “We zijn dan ook zeer verheugd dat we dankzij samenwerking met onze partner SIDN deze technieklessen gratis kunnen aanbieden aan de bij CKC aangesloten bassischolen.”

Roelof Meijer (CEO van SIDN): “We zijn erg blij dat het nieuwe kabinet digitale vaardigheden gaat verankeren in het curriculum. Maar daarmee zijn we er nog niet. De wereld om ons heen digitaliseert in rap tempo. We hebben dus geen tijd te verliezen. Met dit lespakket hopen we een extra versnelling te geven en basisscholen te helpen om met digitale geletterdheid aan de slag te gaan.”

 

Gratis pakket ophalen op IPON 2018

De techniekpakketten met lesmateriaal zijn gratis af te halen tijdens IPON 2018 voor klanten van Creative Kids Concepts. Geen klant van Creative Kids Concepts? Geen probleem! Vul jouw gegevens in via deze link en we nemen spoedig contact met je op.